Anneli var ett levnadsglatt barn med livligfantasi som nästan alltid sjöng. År 1978 när Anneli var 15 år drabbades hennes mamma av ALS och livet vändes om till svart. Hennes mamma hade varit en duktig estet och hade alltid värnat om Anneli och hennes tre år yngre bror. ALS är en sjukdom där nervsystemet bryts ner och på den tiden var sjukdomen relativt okänd. Anneli blev tystlåten och såg hur sjukdomen eskalerade.

Det vackra i omsorgen och kärleken…

En söndagseftermiddag i januari när hennes bror var 29 år fick Anneli ett samtal från en av hans vänner. De hade druckit kaffe och tillsammans då hennes bror Per känt en kraftig smäll i huvudet och han föll till golvet. Han togs med Ambulans till sjukhus. Då hennes brors kraftiga huvudvärk inte försvann gjordes flera återbesök under många månaders tid men dem fick inga svar eller ställd diagnos. Det skulle komma att ta fem år innan Anneli fick höra ordet Schizofreni. Idag är det 25 år sedan.

Hennes föreläsning vänder sig till alla medmänniskor. Till dem som aldrig kommit i kontakt med psykisk ohälsa, till dem som arbetar inom området, till dem som kommer i kontakt med psykisk ohälsa inom sitt yrke och till dig som är anhörig och försöker förstå vad som händer.

Anneli Malmborg beskriver en levande öppen historia och utgår från hennes långa och djupa erfarenhet av både att vara barn till en döende förälder samt anhörig till en psykiskt sjuk bror. Hon försöker öppna upp vägar till ett bättre samarbete och framför allt den humor som även finns med samt den vackra omsorgen och kärleken.